Okrsková soutěž - Kvasetice

27.05.2023 13:00

Rok se nám s rokem sešel, ani jsme se nenadáli, a nastal zase čas prášit hadice a mašiny a změřit síly s kolegy a kolegyněmi v našem okrsku. V letošním roce se tato soutěž konala v Kvaseticích, kde se stala součástí 115. výročí založení místního hasičského sboru.

Něco o historii hasičství v Kvaseticích jsme se mohli dozvědět už při úvodním nástupu všech soutěžních týmů. Dostavilo se celkem 6 družstev mužů a 3 družstva žen. A jelikož sluníčko na kvasetické fotbalové hřiště pálilo ostošest, nebylo na co čekat.

Začalo se štafetami, nejdříve muži a potom dívky. Poté odstartovaly požární útoky a zřejmě v duchu “to nejlepší až nakonec” opět začali soutěžit pánové. Vzhledem k poměrně malému počtu soutěžících družstev bylo už krátce po třetí hodině hotovo a mohly se tím pádem vyhodnotit výsledky. Ještě předtím ale proběhl exhibiční útok pánů z Lovčic, kteří předvedli požární útok v trošku odlehčené a velmi zábavné verzi.

Při závěrečném vyhlášení výsledků byly oceněny všechny soutěžící družstva, nejvíc ale samozřejmě ta, které vybojovala postup na vyřazovací soutěže. Z mužů to byly týmy ze Zborov, Plánice I.  a Kvasetic a jistý postup měla i všechna tři družstva žen - Plánice I., Plánice II. i Kvasetice.

Na okrskových soutěžích panuje vždy dobrá a pohodová nálada a nejinak tomu bylo i tentokrát v Kvaseticích. Jde totiž nejen o to zasoutěžit si a změřit síly, ale samozřejmě také vidět se s přáteli a známými a užít si příjemný den. Ta pravá klání o postupové příčky na okres, nás čekají v dalších týdnech. Držte nám všechny palce, ať i příště můžeme přinést dobré zprávy!

@Ifča

Zpět

Vyhledávání

Jaroslav Hanzlík © 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode